Blåsig tisdag

2011-11-29 @ 10:29:03

Jag har inte skrivit på ett tag för det har varit kaos... Storm och strömavbrott så i går fick jag och lilleman vara hos mina föräldrar. Men som tur var kom strömmen tillbaka i går kväll.
I söndags så var vi på adventsfika hos mina föräldrar det var mysigt och trevligt..vi stanna kvar efter för att se fotboll och sedan när vi skulle hem var Lionel världens skrikigaste han skrek ett bra tag tills han fick leka med mina nycklar :p sen så åkte vi hem till oss och då är det strömlöst paniken fick man ju... Tända ljus i hela lägenheten kolla så det fanns kvar vattnet till lionel i termosen och så la vi oss för att hoppas på att strömmen skulle komma tillbaka över natten men det gjorde det inte så vi fick vara hos mamma och pappa i går.

I dag är det inte mycket bättre ute blåser som bara den... Hoppas vi kommer iväg till mammagruppen sen. Lionel sover och jag har duschat och satt på en tvätt nu ska jag börja plocka undan i köket..

Söndag 1:a advent

2011-11-27 @ 09:57:32

I dag är det första advent och vi ska till mina föräldrar på adventsfika samt Mikaels föräldrar. Lionels farfar fyller år idag också grattis farfar!

Det är verkligen storm ute och såg nu att SMHI har en klass 3 varning ute så hoppas vi kan köra till mamma och pappa får köra försiktigt är så nojig när min lilla prins sitter i bilen :)

Lionel mår bättre men fortfarande snuvig, trött och grinig. Hoppas han blir bättre snart är så ledsen när han gråter och har ont.. Vi la iaf böcker under hans sängben vid huvudändan och det verkar Hjälpt lite iaf för han har sovit bättre i natt.

Måste börja städa snart lionel somnar snart i mitt knä så då får man gjort mer :p

Trött mamma och son...

2011-11-26 @ 09:48:06

Stackars min lila bebis vilken eftermiddag/kväll vi hade igår... Lionel fick uppemot 39 graders feber och snorig så försökte med Alvedon, koksaltlösning, nässug.... Han skrek nästan konstant från 21 till tolv på natten vi vaggade, tittade på nalle puh, lät han leka med allt möjligt, matade, busade, bar i selen... Inget dög då fick vi ta det i omgångar klockan elva la jag mig och försökte vila tills halv tolv då stackars M var helt förstörd så jag gick runt och bar på han och äntligen somna han. Sen att vi fått vara upp hela natten och mata och bära runt på är en annan sak :p

M är och jobbar och lionel somna just jag ska följa hans exempel jag somnar nästan när jag skriver det här...

Sjukling..

2011-11-25 @ 09:41:22

Åh.. Mammas lilla bebis är förkyld stackaren. I natt vaknade han och bag trodde att han skulle ha mat igen men då har stackaren gjort en liten olycka i sin säng. Så upp och väcka sambon hjälpa till och ta bort lakan och byta på en blöt bebis sen fick han sova mellan oss.. När han skulle ha sin morgonmat så var helt täppt i näsan så fick hämta nässuget och koksaltlösning sen sov vi gott till åtta händer typ aldrig ! Nu hostar och nyser han ... Hoppas han blir bättre vi har fullspäckat schema i helgen.

Igår när M kom hem så åkte vi till Ikea och köpte saker att barnsäkra här hemma med samt att vi åt middag där. Vi hittade en rolig hatt vi testade på Lionel hihi så söt hjärtat mitt :)

Mamama....babababa

2011-11-24 @ 11:44:32

Ja som rubriken lyder låter det hemma när Lionel håller i gång... Man vill ju gärna tro att han säger mamma och pappa men han testar nog mer sin röst :p. I dag är det verkligen regn och rusk... Tycker ändå det är november nu och då vill jag ha snö!
Åh jag titta på blocket i morse och ser att ett företag i Göteborg har utförsäljning på sina Emmaljunga nitro city jag vill så gärna ha en sådan!! Men man kan ju drömma iaf :p
Att gå någon längre stans idag är inte så aktuellt.. Men jag borde börja vika tvätt och göra mig ordning jag är jätte trött idag gäsp... Jag ska pröva ge Lionel gröt på kvällen nu igen och se om han sover bättre hoppas!

Just det lilleman har börjat att upptäcka glaset ut mot balkongen jätte kul tycker han och köra huvudet och nappen i rutan... :p

Skrev fel

2011-11-23 @ 17:42:57

Haha såg nu att jag missa ett ord i förra inlägget haha. Lionel har börjat äta 2 gånger på natten ska det vara!

Nu väntar vi på att maten ska bli klar falukorv i ugnen gott :)

Onsdag mitt i veckan

2011-11-23 @ 16:32:09

I går var vi på mammagruppen hade sett fram emot det eftersom vi skulle göra julkransar... Men lionel vill bara bli buren så jag fick ge upp efter ett tag. Synd för det fans så mycket fint pynt att dekorera med. Får se om jag kan julpyssla lite hemma.

I dag har jag och lionel tagit det lungt var ute på en lång promenad nyss och handlade lite nu sover lionel och jag ska också vila lionel har börjar att två gånger på natten igen.. Jag som trodde det över :p

Måndag

2011-11-21 @ 15:56:56

Jag är dålig som bloggar så lite usch fy på mig... I fredags tog vi det lungt nätterna är fortfarande jobbiga, när m kom hem så skulle jag åka iväg. Måste tillägga att det är en av dom första gångerna jag var utan Lionel. Var rädd för att det skulle vara jobbigt och att jag skulle grina eller något :p men det gick ju jätte bra ringde bara 2 gånger haha. Jag och mamma var på en julmarknad var väldigt mysigt och det ska jag definitivt göra nästa år. Dom hade en tomte som satt med barn i knät som skulle lämna sin önskelistor. Hoppas Lionel vill göra det nästa år :)

I lördags så skulle vi göra massor men blev typ inget gjort, lagade hemmagjorda köttbullar och skulle gå och köpa något lördagsmys men jag hamnade i soffan helt slut var jag.

I går vi busade vi och badade efter en liten olycka. Sen åkte jag och lionel till lionels mormor och morfar var mysigt.
Just det igår när vi städade hemma så har Lionel fått för sig att han ska jaga dammsugaren ser sjukt kul ut :)..

Bvc besök

2011-11-17 @ 15:13:30

Nu har vi varit på Bvc och lionel hade gått bra i vikt så nu behöver vi inte komma tillbaka på en månad! Fick med mig massa broschyrer om barnsäkerhet och det var bra han far ju fram som blixten nu ju.. Får läsa dom sen. Är sjuk hungrig men inte så konstigt när man glömmer äta lunch..

Här står jag och pratar om massa skit när världen är fruktansvärt orättvis... En blogg som jag läser om en tjej som heter Anna gör att jag faktiskt står och gråter.. Varför ska allt vara så orättvist...?! Anna jag hoppas att du förstår vilken stark tjej du är ni klarar detta! Kram

Torsdag!

2011-11-17 @ 09:39:00

I går blev det inget att blogga om natten låg jag med migrän och var helt slut under dagen men jag och lionel gosade och lekte dessutom var vi ute på promenad och gungade. På kvällen gick jag och handlade och när jag kol hem var lionel jätte bestämd mot sin pappa och skulle inte sova.. Jag la mig och myste med han i sängen och gav han välling då somna han lilla snutten :) i dag ska vi till Bvc på extra viktkontroll hoppas på att han gått upp ordentligt nu..

Tisdag..

2011-11-15 @ 21:04:26

Natten var lika jobbig igen... Jobbigt att känna sig som en zombie. Nackspärren är lite bättre men sitter fortfarande i. Skulle egentligen vägt Lionel idag men han sov timmar på förmiddag vilket var behövligt.. Ringde och prata med en Bvc sköterska jag känner bra eftersom hon har mammagruppen, vi kom överens att vi väger han en annan dag. Men vi har iaf på eftermiddagen varit på mammagruppen det var skönt att komma iväg. Sitter och fryser trots att det är varmt i lägenheten.. Brr

Mammas lilla hjärta!

Nackspärr....

2011-11-14 @ 14:48:06
Vilken otur jag har... Som jag förutspådde i går så var natten hemsk.. Lionel vaknade varje halvtimmma var ledsen och skulle gosa. M gick upp med han kvart i sex och sen klockan 7 tog jag över så han fick sova en stund innan han skulle iväg. Sen så skulle jag sätta i Lionel i bärselen och då knaka det till i nacken...mycket riktigt har jag fått nacksäprr går runt med en halsduk och tog en värktablett. Kunde nästan inte bära Lionel så tur att han somna och M är påväg hem snart... Jag är dessutom förkyld :p Men men världen går inte under för det :) Nu vakna lillen igen så får sluta skriva..

Helgen är slut

2011-11-13 @ 22:22:33

Nu är helgen slut.. Tråkigt varför går helgen alltid så snabbt?! Aja känner på mig att det blir en jobbig natt Lionel sover så oroligt. Hoppas ni haft en bra helg

Dålig app

2011-11-12 @ 16:57:52

Alltså blogg.se appen är skit dålig försökte blogga hela gårdagen men det funka inte. Ja ja iaf i går var jag och Lionel hemma och busade samt var ute på promenad. Lionel tar sig framåt som en blixt nu dessutom har han börjat att ställa sig på knäna och gunga fram och tillbaka ser jätte kul ut. Nu är vi hos lionels farmor och farfar ska äta här mysigt!

Solig dag!

2011-11-10 @ 11:08:05

Blev en sen kväll igår på akuten men läkaren kunde inte säga vad det var riktigt han är helt enkelt inne i någon känslig tid med infektion och dålig aptit. Nu sover lille plutten och jag har duschat och försökt städa lite snart kommer min vän Therese med sin lille son som är 1 månad ska bli så roligt! Hoppas vi kommer ut på en promenad skulle vara skönt det är jätte fint väder och solen lyser

Jobbig dag..

2011-11-09 @ 16:31:53

Ja jag har inte bloggar idag har haft fullt upp med att ta hand om Lill killen.. Det är inte bättre med han har nu 38 feber och hosta och är gnällig. Ringde en sjuksköterska på vårdcentralen i dag för att jag ville att läkaren till lionel skulle bedöma om vi behöver komma tillbaka på ett nytt besök. Men det jag mer eller mindre fick till svar är att barn går igenom förkylningar... Ehm jävla kärring vad vill hon liksom?! Min son mår inte bra och hon tycker jag hetsar upp mig.. Fick tillslut en tid i morgon men då blev jag sur på henne och la på. M är påväg hem så vi ska förmodligen åka till närakuten istället...

Trött mamma...

2011-11-08 @ 20:38:44
Ätit middag och fått duscha... Alltså jag undrar om alla har det såhär jobbigt med sin bebis? Lionel skriker och gnäller varje gång han ska sova även på dagarna när han ska sova...oftast får man vagga han till sömns.. Att gå ut eller åka någonstans med vagnen är ett helvete....ungen ska inte sitta i vagnen och får värsta utbrotten.. Nu låter jag jätte negativ men jag är trött, utmattad och desperat efter att ha en nöjd och glad bebis.... inga tips? Kram

Duktig kille...

2011-11-08 @ 14:33:51

Min lilla prins åt 1/3 dels portion med köttfärsås och spaghetti... Kanske inte låter mycket men för han är det mycket mat ibland går bara 2 skedar ner..
Men det är mycket roligare att kolla på taklampan! :)

Kräk bebis...

2011-11-08 @ 12:39:15
Ja morgon och förmiddag har väl mer eller mindre bestått av att byta blöjor och kläder både på mig och lilleman. Efter andra gången jag blivit nerspydd så orka jag inte mer tänkte väl mer eller mindre ..." jaja jag får väl gå runt och lukta kräk då...en kräkmamma alltså"
Kanske skulle passa på att gå in på ica maxi och dela med mig lite av den underbara kräklukten!:p Lillen sover och jag sitter och snorar och skulle vilja duscha..
Mannen i huset kommer hem sent i dag också till råga på allt.. Hoppas Lionel sover länge sen så jag kan ta mig en dusch!
Skulle egentligen gå på mammagruppen i dag men jag luktar kräk :p, Lionel matvägrar och har feber så känns inte som det är den bästa kombinationen.
Läste föresten en artikel på aftonbladet om att det skulle finnas mögel i en speciell sort barnmat... Okej roligt att man inte vet inte om man kan mata sitt barn rätt ens?.. här är länken till artikeln på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13901931.ab

Bärsele...

2011-11-08 @ 08:54:17

Tack och lov för att man inhandlade en bärsele säger jag bara... När lilleman bara protesterar mot allt och inget duger sätter jag ner han i selen går runt och guppar honom i lägenheten och lyssnar på lugn musik...han vill vara nära sin mamma lilla skatten...

Godnatt..

2011-11-07 @ 21:11:53

Nu går jag och lägger mig... Sambon har fått något ryck och städar överallt.. Haha inte mig emot. Min lille prins sover han somnade halv sju :s undrans om han kommer vakna och vara pigg mitt i natten? Känner mig lite hängig och snuvig hoppas inte det är en förkylning på gång skulle vara jätte jobbigt isåfall...veckan har ju precis börjat. Godnatt gäsp...

Orolig mamma..

2011-11-07 @ 19:59:34
Jag blir så arg! hade skrivit ett inlägg så försvann det aja på ett igen... Vi var ju som sagt på BVC och vägde lilleman och han har bara gått upp 145g på 2,5 vecka det är inte speciellt mycket... Vet inte vad jag ska göra han får mat precis när han vill men när han inte vill ha kan man ju inte tvinga i han mat..Hoppas det blir bättre snart jag är orolig hela tiden... Förut lagade jag mat det blev bakpotatis med skagenröra och varma mackor med tomat,vitlök och parmesanost.. riktigt gott! Dock fick jag inte äta maten i ett sträck utan jag och sambon turadesom att ta hand om en gnällig son :p Men det spelare absolut ingen roll...äta kan man göra när han somnat. Nu ska jag gosa ner mig med en filt i soffan fryser i dag...brr..
Mammas lilla skatt! Du är det finaste jag har
Mammas lille prins på dopfesten....

Tråkig måndag..

2011-11-07 @ 09:06:16

Godmorgon... Jag skrev ett inlägg i går men det verkade inte synas här. Nu leker jag och lionel med alla hans leksaker men jag får mest springa efter han och säga aj aj när han tar tag i sladdar, bankar på balkongfönsterrutorna :p han är snabb som attan när han bestämt sig. Idag har vi ett BVC besök inbokat för att se att Lionel gått upp i vikt... Det jobbiga är att lilleman fortfarande har sin infektion och är gnällig och trött... Nu har jag blivit förkyld också...
Man märker hur trött han är... I går somna han halv sju... Och valna 4:30 för mat sen somna han till 6:00 och fick komma upp och sova i våran säng till 7:45. Någon som vet om det finns någon säkerhet sak att gömma sladdar i... Är så orolig att lionel ska göra sig illa på dom..?

Morgonstund har guld i mun

2011-11-05 @ 10:59:54

Godmorgon eller ja jag var vaken klockan sex med lillkillen och lekte men sen så kräktes han upp allt han åt en kvart innan så var bara att byta om på han igen.. Nu så sitter han i handtafatet i badrummet och plaskar så att det finns vatten på hela golvet han tycker iaf det är jätte roligt så då spelar lite vatten ingen roll :p. Nu blir det att ta tag i städningen och byta sängkläder och vika och stryka kläder tråååkigt!
En bild på lilleman i handfatet.. bilderna jag lägger ut på min blogg får inte använadas utan min tillåtelse!

Fredagkväll

2011-11-04 @ 19:49:27

Nu har vi ätit middag och jag tog en snabbdusch. Vi har en liten vindling här hemma som kryper (han drar sig framåt) runt här hemma med alla leksakerna utspridda på golvet han verkar inte ha en tanke på att sova.. :p även fast han är lite sjuk just nu... Jag är super trött förstår inte vad dom små får energi ifrån.
Här är en bild från tidigare i dag när vi kom hem från läkaren trött kille...

Nu bloggar jag...

2011-11-04 @ 15:55:19
Nu har jag tänkt att börja blogga...bloggade lite när jag var gravid men inte speciellt mycket så det tog liksom stopp.
Lite om mig och min familj.
Jag heter sofie och är 21 år, jag har en son som är 6 månader och heter Lionel tillsammans bor vi med Lionels pappa Mikael i kungsbacka en bit söder om Göteborg.
Jag födde Lionel på Valborgsmässoafton den 30 april, 9 dagar efter att han var beräknad att komma han trivdes i mammas mage ;)
Jag är mammaledig med Lionel så jag tänkte att det skulle vara roligt att skriva lite här om våra dagar och Lionels framsteg. Jag läser en del andra mammabloggar och tycker det verkar vara en jätte bra idee att skriva av sig som mamma men också att få dela med mig av våran underbara son.
Ja och desginen är ju löjligt ful haha men ska försöka se om någon vill hjälpa mig med det jag är inget bra på sånt.
Kram :)