30 december

2011-12-30 @ 17:57:28

Detta skulle kommit upp igår men blev aldrig publicerat:
Usch vilket väder det är ute regnar och blåser storm.

Sitter och äter varma mackor och surfar runt lite. I dag har vi inte gjort mycket nytta :p men det är okej när man är lediga och vädret är som det är. Ikväll är det Bingolotto hoppas man vinner något? Någon miljon hade ju inne suttit fel haha :)

Hoppas ni har det bra och att någon har bättre väder än vi?
Kram

Ja :p som sagt blogg.se har ju sina brister..
Men idag så har vi tagit en långpromenad och handlat lite osv. Natten var skit jobbig.. Lionel vaknade tio på kvällen tror han somna vid va halv åtta. Sen höll han på och var jätte pigg tills han somna i mitt knä vid halv tre.. Både jag och Mikael känner oss helt slut i dag..
Men vi kan inte vila riktigt ... Har en av mina närmaste kompisar som kommer ner från Stockholm och ska hälsa på. Vi ska laga mat och prata och så. Ska bli jätte mysigt saknar henne så ( hon bodde i Göteborg innan).
Nu måste jag till lionel han ställer sig upp mot allt just nu haha

Pigga killen igår

Annandag jul 26 december

2011-12-26 @ 10:32:35

Blev inte så mycket skrivande i samband med jul. Men vi har väl haft trevligt i emellanåt och fått många fina julklappar. Det som har varit jobbigt och synd är att Lionel har tandsprickning och han har fruktansvärt ont gråter och skriker. Värst är det på kvällarna/nätterna och Alvedon verkar vara det ända som hjälper för att han ska sova.

Men lionel utvecklas något otroligt samtidigt som han har ont i sitt tandkött.. Han har lärt sig klappa händerna han ser så söt ut! Sen ställer han sig upp mot allt som går, mamma och pappa får hjärtattack för att han skulle ramla bakåt.

Jag skulle gärna vilja gå på mellandagsrean så får se hur m vill passa lionel så man kan få lite egentid.

Har inte så många bilder från jul vi använde nämligen systemkameran

God jul önskar lionel!

2011-12-23 @ 13:43:51

Hej allesammans!
Nu är jag påväg till mormor och morfar. Mamma och pappa hade en jätte kasse med saker i som lät roligt. Undrar va det var för något? Jultomten kommer ju med mina julklappisar i morgon!
Ville bara säga god jul till alla hoppas ni får en bra jul med god mat, själv ska man smaska på en god puré och en och en annan nappflaska!

Dagen innan julafton!

2011-12-23 @ 08:34:43

Ja idag är det 23 december och imorgon är de äntligen julafton :) det är lionels första jul, så mysigt det ska bli. Dock kommer han nog förstå leret nästa jul när han är lite större. Nåväl...

Jag gick upp med lionel idag Blä är så trött :p men får ta och sova middag med han idag tror ja. Har ätit lite flingor och mjölk sen försvann matlusten och jag tog en loka istället... Jaja hoppas kunna äta något mer sen.

Nu måste jag ta lilla busfröt här bredvid :p

22 december torsdag

2011-12-22 @ 21:13:51

Varit en händelserik dag. Fick sova lite längre i morse då jag hade huvudvärk så m tog upp lionel. Sen har vi städat och busat här hemma.

Sen på eftermiddagen åkte jag med min syster(som äntligen är hemma), bror, mamma och pappa till jul på Liseberg. Tyckte inte det var något speciellt i år lite besviken blev jag allt. Efter Liseberg åkte alla hem till mig och m hade haft lionel själv här hemma det hade gått bra. Vi åt lite och sen skulle dom hem.

Nu håller jag på och tvätta lionels söta tomtedräkt som han ska ha på julafton. Kommer bli jätte fin! Har fortfarande ont i huvudet så blir en kort dusch nu och sen sova.

Härlig dag!

2011-12-21 @ 20:28:01

Idag har min kompis Elin varit här hon kom tidigt i morsse och vi åt frukost och busade med lionel. Sen har vi varit på promenad och köpt julklappar ock bakat julgodis.

Min vän Sarah och hennes son skulle komma idag men hennes som har blivit sjuk stackaren :( hoppas han blir bra snart!

Sen är jag ledsen och hjälplös vad gör man när man inte räcker till? Jag vill att alla mina vänner ska må bra och ha det bra. Men kan inte göra mer än man försöker med.

Nu tittar jag på jul med Ernst tycker han gör så många mysiga och fina saker.

Mamma har en liten tomtenisse hemma :)

Tisdag 20 december

2011-12-20 @ 17:22:25

Vi har haft lite familjeledigt från fredag till och med igår.

I helgen har vi julbakat med min familj och varit på adventsfika hos m:s familj. Sen har vi vara vart med varandra och busat och gosat med lionel. Känns som hela hösten gått i ett så du var skönt att vi var lediga tillsammans.

Idag har vi varit på Bvc och nu är min älsklig 71,5 cm lång och väger 8240g. Det var bra på båda kurvorna så vi behöver inte komma tillbaka förrän om en månad och det känns jätte bra!

Nu måste jag jaga lionel han ska ställa sig upp mot allt så jag får hjärtat i halsen!

Skulle lägga upp bilder men blogg.se strejkar.. Får bli senare

Ledig tid

2011-12-18 @ 23:21:20

Jag lever... Vi har ledig tid tillsammans hela familjen och det är så mysigt och ska tas vara på. Skriver snart igen

Liten bild på mammas hjärta!

Otroliga människor

2011-12-16 @ 21:48:25

Alltså jag sitter och gråter tårarna bara forsar ner jag ser på svenska hjältar på tv 4... Vilka underbara människor det finns bland allt hemskt och orättvist i världen. Den lilla tjejen lilla som säljer bullar och skickar alla pengar till Afrikas horn... Kommer lionel någon gång i tiden och vilja göra något viktigt för utsatt då kommer jag känns mig stolt som förälder. Självklart annars också :)

M tycker jag är konstig som sitter och gråter men det struntar jag i. Jag har alltid haft lätt till gråt både sorg och glädje och det skämms jag inte över.

Fredag lång helg

2011-12-16 @ 15:40:45

Har inte bloggar än idag för har gjort massa annat. M är hemma tills tisdag så vi har lång helg :) i morsse vaknade vi vid halv åtta var valna en stund och sen sov vi till elva, Gud va skönt! Vi har varit på en promenad också men det regna lite tråkigt hade velat gå en långpromenad.

Är iaf klar med alla julklappar förutom 2 och tur är väl det fick en del räkningar i dag usch och Blä!

Nu ska jag försöka få liten och vila.

Bild från i förmiddags hihi sån söt min!

Störande

2011-12-15 @ 10:14:20

Som ni ser kom gårdagens inlägg upp nu... Jag bokstavligt hatar blogg.se appen.

Men men idag öser det ner utanför fönstret och lionel sover så nu ska jag ordna med en del saker

Mammas plutt :)

Onsdag och aj aj

2011-12-15 @ 10:11:36


Jag börjar undra om detta ska hålla i sig? Lionel har sovit 3 hela nätter i rad jag är överlycklig!

Stackars lillen i går kväll skrek han så för att han hade så ont i tandköttet där tanden håller på att komma upp vi fick ge en Alvedon och försöka göra honom glad med allt möjligt det ända som dög var hans spargris haha :)

I morsse gick vi upp halv sju och sen när klockan var halv nio gick vi och la oss då sov vi till tio :) skönt.

Sen var vi på en kort promenad och en sväng till affären. Men lionel skulle inte åka i som vagn bara skrek och lasta saker i marken men gick ändå inte att vara ute länge för det blåser storm (ovanligt?!)

Lionel har aldrig riktigt tyckt om sin bitring men nu stoppa jag in den i frysen då dög den :) bra för stackarn har så ont..

Tisdag och lucia!

2011-12-13 @ 11:19:36

Idag är det tisdag och vädret är ju skit som vanligt allvarligt?! Snart bokar jag en resa och drar...

Vi ska till mammagruppen idag på julavslutning och hoppas det är lite uppehåll sen annars är man väl dyblöt den lilla biten till bilen.

På morgonen har vi busat och mitt i allt fick jag näsblod :p men lionel sov till tjugo i nio innan vi gick upp! Vilken lycka för mamma!!

Som sagt Lionel är busigast :)....kan inte förstå har jag skapat den lilla ängeln? Jag är allt bra :)

Måndag ny vecka

2011-12-12 @ 15:19:41

I natt sov lionel från ca 20:00 och sen till 07:00 utan nattmål och jag är så lycklig jag verkligen kämpat med att få han att äta ordentligt på dagarna. Jag har dock gått upp en del och puffat på han eller gett honom nappen men det gör jag alltid. Nu på dagen har det dock varit svårt att få han att sova middag... Somnade vid två tillfällen i kanske en kvart och han behöver sova betydligt mer än så. Nu sover han igen hoppas han sover ordentligt nu han är så grinig annars.

Vädret är ju tråkigt, regnigt, blåsigt kan det inte komma snö istället?

Bild från igår när vi kom tillbaka efter barnpassningen. Lionel vaknade till och jag tog upp han då som han på mig igen haha Sötaste

Töntiga mamma..

2011-12-11 @ 15:56:21

Nu har vi haft barnvakt i några timmar. Vi gick och satte oss i bilen då gråter jag floder och ångra mig nästan men det gick bättre efter ett tag. Då åkte vi och åt lunch och handla julklappar till Lionel :) kommer bli så kul att ge dom på julafton..

Nu när vi kom tillbaka till lionels farmor och farfar så hade han busat och kört med dom så han satt och sov hos son farfar sötaste så duktig mammas lilla hjärta!!

Söndag 3:e advent

2011-12-11 @ 10:56:09

Nu är det 3:e advent och snart är det jul helt sjukt va snabbt det går.

Igår gjorde vi inte speciellt mycket lionel var grinig hela dagen och det var inte mycket som dög, hoppas det är en tand på g annars vet jag inte vad jag ska ta mig till?

Jag skulle åka upp till mataffären och handla lite saker och när jag är påväg hem ringer Mikael. Och det jag verkligen inte ville höra fick jag bekräftat... Lionel hade försökt ställa sig upp på gåstolen och tappat balansen och slagit i bakhuvudet. Fan va jag körde fort hem... När jag kom hem så skrek han och var jätte ledsen och jag blev ledsen och skrek och m grät :p vilket kaos... M ringde iaf sjukvårdsupplysningen och pratade med dom men eftersom lionel skrek direkt när han ramla skulle det tydligen inte vara någon fara. Men ringde min mamma också och hon sa att vi ska hålls koll på han ett par timmar fram så när han somna gick vi och putta på han varje kvart men han var precis som vanligt så verkar inte som det hände så mycket mer än en liten bula och så blev han såklart rädd. Usch va hemskt...ja allt gick ju bra

Idag har vi planerat att ha barnvakt för lionel några timmar om det går med tanke på hur grinig han är. Vi ska åka med han till hans farmor och farfar... Jag vill inte egentligen men måste ju försöka... Sen ska vi ju åka hem till oss idag också behöver handla och ladda upp för en ny vecka.

Mammas hjärta vad skulle jag vara utan dig?!

Lördag :)

2011-12-10 @ 12:12:28

Lördag och så skönt att man kan vara tillsammans hela familjen!

Igår var vi hos Sarah och Joel usch var jätte blåsigt och regnigt att köra var nästan på gränsen kände jag. Men vi hade jätte roligt och barnen lekte så. Sen åkte vi ut till mamma och pappa eftersom min lillebror är ensam i helgen och åt tacos i går. Somnade vid typ 22 och mellan 23 och 0:30 så höll lionel på och vända sig och så i sängen så fick gå till hans säng och vända tillbaka han och säga godnatt. Sen sov han till 6 och fick välling och sov hos mig till kvart i åtta då tog m han och jag fick sova till 9 så himla skönt!!!

Idag har vi än sålänge bara myst och busat. Får se vad vi gör av dagen

Fredag igen!

2011-12-09 @ 08:18:13

Idag är det fredag känns som det nyss var fredag. Vi ska som sagt åka till min lillebror över helgen och vara där. Hade planerat att åka till min kompis Sarah men det är ju full storm ute så får se om vi kommer i väg hade varit så roligt hon har en son som är 4 månader äldre än lionel och det är så mysigt att se dom tillsammans!

Just nu har jag och lionel lagt oss i sängen och myst igen eftersom lilleman nu mer går upp klockan 6 på morgonen usch... :p just nu är han jätte mysig hihi..

Helt otroligt

2011-12-08 @ 08:59:43

Ja torsdag i dag önska jag kunde säga att jag är piggare och så idag men nä :p
Även fast lionel fick vila sent i går så vakna han halv sex! Herre Gud hur okar han? Ja ja det vänder väl snart hoppas jag.

Vet inte vad som händer idag måste försöka vila när han sover så jag orkar.

I helgen så ska vi till mina föräldrar för dom ska resa bort och min lillebror behöver sällskap. Tror vi ska baka pepparkakor så det blir mysigt!

Titta va duktig han är mammas kille han ställer sig snart upp!

Mitt i veckan

2011-12-07 @ 11:29:32

I går när jag äntligen somnade typ vid elva så vaknar lionel vid halv ett och hand pyjamas var blöt och han var jätte hungrig...var bara att ge han mat och byta på han. Men sen vaknar ungen 6 på morgonen åh herre Gud kände jag men då tog m upp honom och sen la honom i sin säng när han somnat. Sen hittade jag stackars m på soffan när vi gick upp halv åtta... Två trötta småbarns föräldrar som behöver vara lite barnlediga så ska försöka ordna det nu i helgen.
Jag är fortfarande vrålförkyld och känns så tråkigt att man inte har så mycket ork..

Här är en jätte söt bild på lionel från i morse :) sötaste

Kvälls skrivning...

2011-12-06 @ 20:44:25

Det känns bättre nu på kvällen ock jag har fått gjort en del kom till och med ut på en liten promenad. Lionel har varit så mammig idag jobbigt för jag har inte varit så super pigg om man säger så :p funderar på om man ska baka lussebullar i veckan får se..

Har iaf kommit på några julklappar som jag ska ordna med blir en del från nätet det är bekvämt och går faktiskt väldigt snabbt att få hem det man beställt.

Till en vän som har det lite jobbigt nu.. Jag vet hur du känner för jag har varit i din sits och hoppas att du snart ska må bättre. Jag är så glad för att du också ska bli mamma och få känna den kärlek jag känner när jag fått barn. Du är viktigt för mig och du kan alltid höra av dig till mig.

En bild på lionel när han var ca 4,5 månad :)

Sjuktisdag

2011-12-06 @ 12:50:17

Ja jag är sjuk och m fick hjälpa mig här hemma idag så skönt att jag inte behöver göra allting idag. Jag känner mig lite bättre och m och Lionel är ute för promenad och gunga. Det ligger inte kvar någon snö från igår men hoppas det kommer snö snart skulle vara så mysigt. Har paniken för julklapparna vet inte var jag ska börja :p

En bild på Lionel för ett par dagar sen :)

Snö/regn

2011-12-05 @ 22:36:42

Gick och la mig nyss och då såg jag genom fönstret att det kom snö men inte sådana där tjocka fina flingor utan mer regn blandat med snö. Längtar tills snön lägger sig så att lionel får se :) inte för att han kommer bry sig men ändå! Så mysigt 5 december första "snön" med min Lill prins :) var tvungen att dokumentera det godnatt!

Typiskt

2011-12-05 @ 20:00:14

Då var det min tur... Jag känner mig riktigt dålig ligger i soffan och kollar på tv. M är och köper halstabletter och lionel sover. Jag vill inte vara sjuk där är ju julpyssel på mammagruppen i morgon!!!

Avslöjad!

2011-12-05 @ 15:47:41

Bilden talar för sig själv :)

Måndag 5 december

2011-12-05 @ 12:59:26

Natten var skit jobbig! Lionel var hopplös och både jag och M var helt slut i morse. Dessutom känner jag mig inte frisk alls och under dagen har det bara blivit sämre så jag fick släppa stoltheten som världens bästa mamma och ringa m för att tala om att jag måste få vila. Men just nu är lionel riktigt busig och kör runt här hemma han struntar nog att mamma är sjuk ;) jag förstår inte vad lionel gör men han har börjar räcka ut tungan jätte långt ut haha

Söndag kväll

2011-12-04 @ 22:08:05

Glömde visst helt bort att skriva i går..
Igår var vi hos mina föräldrar och firade min mamma som fyllde år och åt middag samt att lionel som vanligt blev bortskämd med mys och uppmärksamhet. På dagen åkte vi och kollade på en gåstol som jag ringt på blocket och den var superfin så vi köpte den. Han älskar verkligen den och studsar runt i den så söt i den :)

I dag har vi varit hos lionels farmor och farfar för att gratta lionels farfar i efterskott med middag och såklart blir lionel bortskämd där med med nya Leksaker och mys.

Denna veckan vet jag inte riktigt vad som händer, men på tisdag är det mammagrupp den vill jag gå på. Kanske köpa någon julklapp?

Äntligen fredag!!

2011-12-02 @ 12:39:11

I dag är det fredag och jag vaknade upp med min lilla prins brevid mig han vägrade somna i sin säng så då fick han sova med mig. Så mysigt att sammsova händer inte så ofta eftersom han älskar att sova i sin säng.

Vi har iaf precis kommit hem ifrån en promenad först till mataffären och sen till några affärer. Lionel fick 3 dregelhaklappar för alla and tröjor blir jätte blöta av allt dregel. Nu ska jag försöka ta hand om bus ungen och tvätta lite.
Föresten herre Gud höll på att glömma!! I går stod jag och laga mat och som vanligt slänger jag ett öga då och då på lionel och helt plötsligt står ungen på knä mot tv bänken. Haha jag hoppa runt och klappa händerna av glädje och lionel bara skratta han undra nog vad jag höll på med.

Kort på lionels inköp

Torsdag

2011-12-01 @ 11:00:54
I dag är det Torsdag och det blåser som sjutton ute. Bredvid vårat lägenhetshus så håller dom på att bygga en skola och förskola, byggarbetarna uppe på taket ser ut att hålla på att blåsa bort och nu börja det regna också.. Lionel sover men lära vakna när som helst. Då får vi försöka leka och underhålla oss någorlunda när det är svårt för en promenad. Hoppas det blir bättre senare så vi kommer ut på en lång promenad. Köpte ett kosttilskott i går för jag är så trött hela tiden och fick nog. Mivitotal plus heter det och det var skit dyrt men hoppas verkligen det hjälper. Men jag vet att dagsljus också är bra för trötthet och promenader men lite svårt att gå ut när man blåser bort. Måste börja planera julklappar också det är ju bara 23 dagar kvar till julafton idag!
Hittade en bild på Lionel när han var 11 dagar gammal lilla plutten du är mitt allt (L)